2) ОСОБЛИВОСТІ ПРОДАЖУ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ І МЕДУ


Нормативна база:


1. Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами» від 11.07.2003 р. № 185.


Торти і тістечка зберігають в  охолоджувальних  шафах при температурі  0 град. C ... + 5 град. C  ([1] розділ II пункт 2.2).


Поштучно ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ продавати тільки сорти цукерок, які мають фабричну упаковку ([1] розділ II пункт 2.5).


Відпуск товарів, що не мають  фабричної  упаковки (тістечок, відкритих цукерок, вагового печива та інших), проводять у чистій тарі   (пакетах,  коробках,  папері)  з  обов'язковим застосуванням щипців, лопаток, совків та іншого інвентарю  ([1] розділ II пункт 2.6).


ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- перекладення тістечок з кремом з лотків постачальника в тару    магазину,  а  також  реалізація їх за методом самообслуговування;

- приймання  тортів,  не  упакованих  поштучно в стандартні картонні коробки    ([1] розділ II пункт 2.1);

- продаж  відходів  (крихт)  кондитерських виробів  ([1] розділ II пункт 2.7);

- зберігання   кондитерських  виробів  поруч  з товарами, які передають вологу або мають специфічний запах ([1] розділ II пункт 2.2).


НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ ПРОДАЖУ такі кондитерські вироби: деформовані,  забруднені, з  невластивим  запахом  та  сторонніми домішками, неприємним  присмаком, плямами на поверхні, мокрою липкою поверхнею, сірим  нальотом  (на  виробах, глазурованих шоколадом),  грубою  зацукрованою  консистенцією. Крім того, не приймаються підгорілі борошняні   кондитерські   вироби,   з розпливчастим   візерунком,  помадною  глазур'ю,  що  відстає  від поверхні  виробів,  начинкою,  яка  виступає  за  край  виробу, із закалом,  непромісом  і мед з ознаками бродіння, спінення, кислого смаку, з  вологістю  понад  21  відсоток  та  іншими  дефектними ознаками, а також фальсифікований ([1] розділ II пункт 2.1).


Назад в розділ

До змісту

Яндекс.Метрика