2) ОСОБЛИВОСТІ ПРОДАЖУ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ І МЕДУ
Нормативна база:
Торти і тістечка зберігають в охолоджувальних шафах при температурі 0 град. C ... + 5 град. C ([1] розділ II пункт 2.2).
Поштучно ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ продавати тільки сорти цукерок, які мають фабричну упаковку ([1] розділ II пункт 2.5).
Відпуск товарів, що не мають фабричної упаковки (тістечок, відкритих цукерок, вагового печива та інших), проводять у чистій тарі (пакетах, коробках, папері) з обов'язковим застосуванням щипців, лопаток, совків та іншого інвентарю ([1] розділ II пункт 2.6).
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
- перекладення тістечок з кремом з лотків постачальника в тару магазину, а також реалізація їх за методом самообслуговування;
- приймання тортів, не упакованих поштучно в стандартні картонні коробки ([1] розділ II пункт 2.1);
- продаж відходів (крихт) кондитерських виробів ([1] розділ II пункт 2.7);
- зберігання кондитерських виробів поруч з товарами, які передають вологу або мають специфічний запах ([1] розділ II пункт 2.2).
НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ ПРОДАЖУ такі кондитерські вироби: деформовані, забруднені, з невластивим запахом та сторонніми домішками, неприємним присмаком, плямами на поверхні, мокрою липкою поверхнею, сірим нальотом (на виробах, глазурованих шоколадом), грубою зацукрованою консистенцією. Крім того, не приймаються підгорілі борошняні кондитерські вироби, з розпливчастим візерунком, помадною глазур'ю, що відстає від поверхні виробів, начинкою, яка виступає за край виробу, із закалом, непромісом і мед з ознаками бродіння, спінення, кислого смаку, з вологістю понад 21 відсоток та іншими дефектними ознаками, а також фальсифікований ([1] розділ II пункт 2.1).