4) ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕРАХУНКУ РОЗМІРУ ОПЛАТИ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ОПАЛЕННЯ, ПОСТАЧАННЯ ХОЛОДНОЇ ТА ГАРЯЧОЇ ВОДИ І ВОДОВІДВЕДЕННЯ


Нормативна база:


1. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості» від 17.02.2010 р. № 151.


У разі ненадання  послуг  або  надання  їх  не  в  повному обсязі,  зниження  якості,  зокрема  відхилення  їх  кількісних  і якісних   показників   від   нормативних,  виконавець проводить перерахунок  розміру  плати  за  фактично  надані  послуги  шляхом зменшення розміру плати за надання  послуг  з  урахуванням  вимог, наведених у додатку  ([1] пункт 2).


Перерви у водопостачанні -  оплата за холодну воду зменшується  на  3,3 відсотка місячної плати за кожен день перевищення допустимого терміну відхилення  (не більш ніж 6 годин в добу при цілодобовому водопостачанні та більш ніж 30 відсотків загального часу подачі води по добовому графіку (при нормі не більше двох разів на місяць) ([1] додаток).


Невідповідність складу і властивостей води державному стандарту на питну воду, вимогам санітарного законодавства та дозволів Держспоживстандарту - оплата за  холодну воду зменшується на 20 відсотків на одну особу за місяць або за 1 куб. метр холодної води за весь строк невідповідності  ([1] додаток).


Перерви в гарячому водопостачанні - оплата за гарячу воду зменшується на 3,3 відсотка місячної плати за кожен день перевищення допустимого терміну відхилення  (не більш ніж 6 годин в добу при цілодобовому водопостачанні та більш ніж 30 відсотків загального часу постачання) ([1] додаток).


Фактична температура гарячої води в точці розбору (не більш як через 2 хвилини після відкриття водорозбірного крана) - понад +50 град. С – згідно з тарифом оплати за підігрів води; +45 – 49 град. С –  90 відсотків тарифу оплати за підігрів води; +40 – 44 град. С  –  70 відсотків тарифу оплати за підігрів води; нижче +40 град. С – оплата по тарифу як за холодну воду  за весь строк відхилення ([1] додаток).


Прострочення початку або дострокове закінчення опалювального сезону - оплата за опалення зменшується на 3,3 відсотка місячної плати за кожен день перевищення допустимого строку відхилення  (більш ніж на три доби) ([1] додаток).


Перерви в теплопостачанні - оплата за опалення зменшується на 3,3 відсотка місячної плати за кожен день перевищення допустимого строку відхилення (більш ніж 12 годин на добу один раз в місяць) ([1] додаток).


Фактична температура в приміщеннях нижча ніж нормативна (більш ніж 12 годин в добу один раз в місяць) - за кожний градус відхилення від +18 град. С до +12 град. С температури в приміщеннях плата за опалення зменшується на 5 відсотків за період відхилення (протягом усього строку відхилення). При зниженні температури в житлових приміщеннях нижче +12 град. С оплата за опалення не проводиться  ([1] додаток).


Перерви у водовідведенні – місячна оплата за водовідведення зменшується на 3,3 відсотка за кожну добу в місяць за кожен день перевищення допустимого строку відхилення (одна доба на місяць) ([1] додаток).


Виконавець ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ  провести  протягом  місяця,  що настає за  розрахунковим, перерахунок  розміру  плати  за  надані споживачеві  послуги  у разі ненадання їх або надання не в повному обсязі,  зниження якості незалежно від наявності заборгованості за надані послуги ([1] пункт 3).


Назад в розділ

До змісту

Яндекс.Метрика