10.3.2. ПОСЛУГИ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ


Нормативна база:


1. Закон України «Про автомобільний транспорт»  від 05.04.2001 р. № 2344-III.

2. Наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва,Міністерства транспорту України "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом» від 16.01.2001 р. № 6/18.

3. Наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва,Міністерства транспорту України "Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі» від 18.12.2003 р. № 136/985.


Ліцензування на автомобільному транспорті  спрямоване на визначення  початкових і поточних умов надання послуг з перевезень пасажирів і вантажів, а також найважливіших параметрів обслуговування споживачів  ([1] стаття 9).


автомобільний транспорт


- галузь транспорту,  яка забезпечує задоволення  потреб  населення  та  суспільного  виробництва  у перевезеннях  пасажирів  та  вантажів автомобільними транспортними засобами  ([1] стаття 1).


Ліцензії, видаються на право надання наступних видів послуг з перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортом:

- надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом;

- надання послуг з міжнародних перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом ([2] пункт 1.7);.

- надання послуг з внутрішніх і міжнародних перевезень пасажирів та їх багажу на таксі ([3] пункт 1.6).


Тарифна політика на автомобільному транспорті МАЄ задовольняти підприємницький інтерес, забезпечувати розвиток автомобільного  транспорту,  стимулювати   впровадження   новітніх технологій  перевезень,  застосування  сучасних типів транспортних засобів.

Реалізація єдиної тарифної політики передбачає затверджену центральним  органом  виконавчої  влади  з  питань  автомобільного транспорту методику розрахунку тарифів за видами перевезень  ([1] стаття 10).


ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ АВТОМОБІЛЬНИМ ТРАНСПОРТОМ


ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ АВТОМОБІЛЬНИМ ТРАНСПОРТОМ 


Назад в розділ

До змісту

Яндекс.Метрика