ПРИМІРНИЙ КЛАСИФІКАТОР ПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ
Нормативна база:
Група товарів |
Код [1] |
Найменування |
|
15.81.11 |
Вироби хлібобулочні |
15.81.12 |
Тістечкові і здобні хлібобулочні вироби |
|
15.82.11 |
Вироби сухарні |
|
15.82.13 |
Вироби хлібобулочні інші |
|
МАКАРОННІ ВИРОБИ, БОРОШНО ТА КРУПИ |
15.61.21 |
Борошно пшеничне |
15.61.22 |
Борошно з інших зернових |
|
15.61.31 |
Крупи пшеничні |
|
15.61.10 |
Рис лущений |
|
15.61.40 |
Рис шліфований |
|
15.61.32 |
Крупи інші зернові |
|
15.61.33 |
Продукція зернова інша |
|
15.61.50 |
Висівки і відходи переробки зерна |
|
01.11.31 |
Соя |
|
01.11.22 |
Овочі бобові сушені |
|
15.85.11 |
Вироби макаронні неварені |
|
15.85.12 |
Вироби макаронні з начинкою (пельмені, равиоллі, вареники) |
|
|
15.82.12 |
Бісквіти і печиво |
15.84.13 |
Какао-порошок без додавання цукру |
|
15.84.14 |
Какао-порошок з додаванням цукру |
|
15.84.21 |
Шоколад і шоколадні маси |
|
15.84.22 |
Шоколад і вироби шоколадні фасовані |
|
15.84.23 |
Вироби кондитерські цукрові (цукерки, жувальна гумка, білий шоколад) |
|
15.84.23.900 |
Вироби кондитерські цукрові інші (халва, пастила, зефір, східні солодощі) |
|
15.84.24 |
Плоди зацукровані |
|
|
15.83.12.301 |
Цукор-пісок |
15.83.12.302 |
Цукор-рафінад |
|
15.83.12.303 |
Пудра цукрова |
|
|
15.11.11 |
Яловичина свіжа |
15.11.12 |
Яловичина заморожена |
|
15.11.13 |
Свинина свіжа |
|
15.11.14 |
Свинина заморожена |
|
15.11.15 |
Баранина свіжа |
|
15.11.16 |
Баранина заморожена |
|
15.11.19 |
Субпродукти харчові |
|
15.11.30 |
Жири тварини харчові (нетоплені і топлені) |
|
15.12.11 |
М'ясо свійської птиці |
|
15.12.12 |
М'ясо свійської птиці заморожене |
|
15.12.13 |
М'ясо кролів і дичина |
|
15.13.11 |
М'ясо і харчові субпродукти солоні, сушені і копчені |
|
15.13.12 |
Продукти готові, ковбаси і консерви м'ясні |
|
|
15.51.11 |
Молоко рідке |
15.51.12 |
Вершки |
|
15.51.20 |
Молоко сухе |
|
15.51.30 |
Масло вершкове |
|
15.51.40 |
Сирий сичужний і кисломолочний |
|
15.51.51 |
Консерви молочні |
|
15.51.52 |
Продукти кисломолочні |
|
15.51.55 |
Сироватка |
|
15.52.10 |
Морозиво і інший харчовий лід |
|
|
05.00.11 |
Риба жива, в т.ч. рибки декоративні |
05.00.12 |
Риба свіжа |
|
05.00.2 |
Ракоподібні і молюски |
|
15.20.11 |
Філе рибне свіже |
|
15.20.12 |
Риба заморожена |
|
15.20.13 |
Риба сушена, солена і копчена |
|
15.20.14 |
Продукти готові і консерви рибні |
|
15.20.15 |
Ракоподібні і молюски заморожені |
|
15.20.16 |
Ракоподібні і молюски консервовані |
|
|
15.41.12 |
Олії харчові сирі |
15.41.11 |
Жири тварини сирі |
|
15.42.11 |
Олії харчові рафіновані |
|
15.43.10 |
Маргарин |
|
15.62.10 |
Олія кукурудзяна |
|
|
01.24.20.120 |
Яйця свіжі курей яєчних промислового стада |
01.24.20.130 |
Яйця свіжі курей дієтичні |
|
01.24.20.600 |
Яйця свіжі курей перепелів |
|
|
01.11.21 |
Картопля |
01.11.23 |
Коренеплоди і бульбоплоди з високим вмістом крохмалю (батат, топінамбур, маніока) |
|
01.12.1 |
Овочі свіжі і охолоджені |
|
01.13.1 |
Виноград |
|
01.13.21 |
Плоди культур тропічних (фініки, банани, горіхи кокосові і кешью, ананаси, авокадо, манго, гуаяву, інжир) |
|
01.13.22 |
Плоди цитрусових культур (апельсини, лимони, грейпфрути, мандарини) |
|
01.13.23 |
Плоди насіннєвих, кісточкових, ягідних, субтропічних культур |
|
01.12.13.800 |
Гриби |
|
01.11.32 |
Арахіс |
|
01.13.24 |
Маслини і інші горіхи |
|
15.33.23 |
Горіхи смажені |
|
01.11.35 |
Культури масляні (горіхи і ядра кокосової пальми) |
|
01.11.33 |
Культури масляні інші (насіння і зерна соняшнику, кунжуту, гірчиці) |
|
15.33.26 |
Кісточки і ядра плодів |
|
15.33.11 |
Овочі заморожені |
|
15.33.21 |
Плоди заморожені |
|
15.33.13 |
Овочі сушені |
|
15.33.13.500 |
Гриби і трюфели сушені |
|
15.31.12 |
Картопля консервована (чіпси) |
|
15.33.12 |
Овочі консервовані для короткочасного зберігання |
|
15.33.14 |
Овочі, консервовані без додавання оцту |
|
15.33.15 |
Овочі, консервовані в оцті |
|
15.33.22 |
Джеми, желе, пюре і пасти плодові і ягідні |
|
15.33.24 |
Плоди консервовані для короткочасного зберігання |
|
15.33.25 |
Консерви плодові |
|
|
15.91.10.631 |
Горілка міцністю до 45,5 об. % |
15.91.10.632 |
Горілка міцністю більше 45,5 об. % |
|
15.91.10.650 |
Напої спиртні з фруктів |
|
15.91.10.800 |
Лікери, наливки і інші спиртні напої |
|
15.93.11 |
Вина ігристі |
|
15.93.12 |
Вина |
|
15.94.10 |
Сидр |
|
15.95.10 |
Вермути і вина |
|
БЕЗАЛКОГОЛЬНІ НАПОЇ І МІНЕРАЛЬНІ ВОДИ |
15.96.10 |
Пиво |
15.32.10 |
Соки фруктові і овочеві |
|
15.98.11 |
Води мінеральні і столові |
|
15.98.12 |
Напої безалкогольні типу лимонаду, оранжада, коли, квас |
|
ІНШІ ПРОДТОВАРИ |
01.25.21 |
|
15.88.10 |
Продукти дитячого і дієтичного харчування |
|
01.13.3 |
Кава, чай, мате і какао-боби |
|
15.86.11 |
Кава |
|
15.86.12 |
Замінники кави |
|
15.86.13 |
Чай |
|
01.13.4 |
Прянощі |
|
14.40.10 |
||
01.12.2 |
Продукція розсадників і квітникарства |
|
15.62.22 |
||
15.71.10 |
Корми комбіновані для сільськогосподарських тварин |
|
15.72.10 |
Корми готові для домашніх тварин |
|
15.86.15 |
Настоянки трав'яні |
|
15.87.11 |
Оцет |
|
15.87.12 |
Соуси і гірчиця |
|
15.87.20 |
Спеції |
|
15.89.13 |
Дріжджі |
|
15.89.11 |
Супи і бульйони (у вигляді кубиків, пігулок, брикетів) |
|
15.89.14.900 |
Суміші харчові |
|
15.89.20 |
Екстракти рослинні і згущувачі харчові |
|
|
16.00.11 |
Сигари і сигарети |
16.00.12.301 |
Махорка для куріння |
|
16.00.12.302 |
Тютюн для трубок |
|
16.00.12.902 |
Тютюн жувальний і нюхальний |
|
ПРОДУКЦІЯ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА |
15.89.11.000 |
Перші страви |
15.13.12 |
М'ясні страви |
|
15.20.14.330 |
Страви з риби |
|
15.89.12.300 |
Страви з яєць |
|
15.51.55.900 |
Молочні страви |
|
15.33.1 |
Овочеві страви |
|
15.33.14 |
Салати |
|
15.61.33.550 |
Гарніри з круп |
|
15.87.12.790 |
Соуси |
|
15.81.12 |
Вироби з борошна |
|
15.84.22 |
Кондитерські вироби |
|
15.89.14 |
Десерти |
|
15.98.12 |
Напої власного приготування |