1) ОСОБЛИВОСТІ ПРОДАЖУ ХЛІБА І ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
Нормативна база:
Суб'єкт господарської діяльності ПОВИНЕН забезпечити безперебійний продаж хліба і хлібобулочних виробів протягом усього робочого дня ([1] розділ II пункт 1.9).
У разі відпуску хліба і хлібобулочних виробів продавцем, а також у разі самостійного відбору виробів споживачами необхідно користуватися щипцями, ложечками, лопатками, виделками або смужками чистого паперу ([1] розділ II пункт 1.12).
Штучний хліб і хлібобулочні вироби масою 0,5 кг і більше на замовлення споживачів дозволяється розрізати на дві-чотири рівні частини і продавати без зважування ([1] розділ II пункт 1.13).
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:
- перевантажувати хліб і хлібобулочні вироби з лотків у ящики, корзини навалом ([1] розділ II пункт 1.4);
- продаж хліба з наявністю плісені, сторонніх домішок, непромісів, розпливчастої форми, блідою або підгорілою шкоринкою ([1] розділ II пункт 1.11);
- відпуск неупакованого хліба і хлібобулочних виробів працівниками, які проводять розрахунки за готівку (приймають гроші) ([1] розділ II пункт 1.12);
- продаж хліба і хлібобулочних виробів після закінчення зазначених термінів після виймання з печі:
= хліб із житнього і житньо-пшеничного обійного і житнього обдирного борошна, а також із суміші пшеничного і житнього сортового борошна, упакований - не більше 72 годин;
= хліб із пшенично-житнього і пшеничного обійного борошна, хліб і хлібобулочні вироби масою понад 200 грамів із сортового пшеничного, житнього сіяного борошна; упакований - не більше 48 годин;
= дрібноштучні вироби масою 200 грамів і менше (включаючи бублики); упакований - не більше 32 годин ([1] розділ II пункт 1.10).
НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ зберігання хліба разом з товарами, які мають різкий і сильний запах ([1] розділ II пункт 1.5).