1) ОСОБЛИВОСТІ ПРОДАЖУ ХЛІБА І ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ


Нормативна база:


1. Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами» від 11.07.2003 р. № 185.


Суб'єкт господарської діяльності  ПОВИНЕН  забезпечити  безперебійний  продаж хліба і хлібобулочних виробів протягом  усього робочого дня  ([1] розділ II пункт 1.9).


У   разі   відпуску  хліба  і  хлібобулочних  виробів продавцем, а також у разі самостійного відбору виробів споживачами необхідно користуватися  щипцями, ложечками, лопатками, виделками або смужками чистого паперу  ([1] розділ II пункт 1.12).


Штучний хліб і хлібобулочні вироби масою 0,5 кг і більше на замовлення споживачів  дозволяється  розрізати  на дві-чотири рівні частини і продавати без зважування ([1] розділ II пункт 1.13).


ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- перевантажувати хліб і хлібобулочні вироби з лотків у ящики, корзини навалом  ([1] розділ II пункт 1.4);

- продаж  хліба  з  наявністю  плісені, сторонніх  домішок,  непромісів,  розпливчастої  форми, блідою або підгорілою шкоринкою ([1] розділ II пункт 1.11);

- відпуск неупакованого  хліба  і хлібобулочних виробів   працівниками,   які   проводять  розрахунки  за  готівку (приймають гроші) ([1] розділ II пункт 1.12);

- продаж хліба і хлібобулочних виробів після закінчення зазначених термінів після виймання з печі:

    = хліб із житнього і житньо-пшеничного обійного і житнього  обдирного  борошна,  а  також  із  суміші  пшеничного  і житнього сортового борошна, упакований - не більше 72 годин;

    = хліб із пшенично-житнього і пшеничного обійного борошна,  хліб  і  хлібобулочні  вироби  масою понад 200 грамів із сортового  пшеничного,  житнього  сіяного борошна; упакований - не більше 48 годин;

    = дрібноштучні  вироби  масою  200 грамів і менше (включаючи бублики); упакований - не більше 32 годин  ([1] розділ II пункт 1.10).


НЕ  ДОПУСКАЄТЬСЯ  зберігання  хліба  разом з товарами, які мають різкий і сильний запах ([1] розділ II пункт 1.5).


Назад в розділ

До змісту

Яндекс.Метрика